Porin Vuoden yksinyrittäjä ja Vuoden nuoriyrittäjä 2018

Porin Vuoden yksinyrittäjä ja Vuoden nuoriyrittäjä 2018

7.1.2019 | Uutinen | Teksti: Elina Wallin | Kuva: Aleksi Rimpiläinen

Palkintosateessa henkisen työhyvinvoinnin ammattilainen ja puuseppä

Pitkän linjan työhyvinvoinnin tekijä Marika Raitaniemi palkittiin Vuoden yksinyrittäjänä. Positiivisena tyyppinä tunnettu Raitaniemi liikuttui saadessaan kuulla asiasta. Seitsemän vuotta yrittäjänä toi 31-vuotiaalle puuseppä Otto Saloselle Vuoden nuoren yrittäjän palkinnon.

Täyspäinen yrittäjä

Sitä nimitystä Marika Raitaniemi haluaa itsestään käytettävän. Syykin on selvä:
– Halusin aikanaan yrittäjäksi sen suoman vapauden takia. Halusin olla perheeni kanssa enemmän. Olin palkkatöissä Raumalla ja päivälle tuli kerta kaikkiaan liikaa pituutta. Meille kun oli siunaantunut kaksi erityislasta. Halusin, että voin määrittää itse työaikani ja se päätös on pitänyt.

Vaikka helppoa se ei aina olekaan ollut, täyspäisenä hän on saanut pidettyä itsensä raskaasta työnkuvasta huolimatta.

– Pidän huolta siitä, että vaikka käsittelen työkseni rankkoja asioita, en ota niitä kannettavakseni ja jos otankin, käyn itse säännöllisesti työnohjauksessa.

Marika Raitaniemen Loistevalmennus tarjoaa valmennuksellista työnohjausta myös kriisitilanteissa. Yritys on ollut otiminnassa 11 vuotta.

Kaikessa on jotain hyvää

– Usein asiakas tulee työnohjaukseen tilanteessa, jossa tulipalo jo roihuaa korkeilla liekeillä. Keskiössä oleva ihminen harvoin tunnistaa mitään valoa tunnelin päässä. Minun tehtäväni on kuunnella ja nähdä asioissa vähintään kaksi eri puolta. Kummasti se vain on niin, että monta kertaa näkökulmia löytyykin enemmän. Välttämättä mitään niistä poluista ei oteta heti käyttöön, usein kyllä. Haluan aina löytää ihmisestä hänen vahvuutensa. Sen ympärille kietoutuu valtava voima. Myös se eteenpäin vievä voima.

– Työhyvinvoinnin valmennukset ovat pääasiassa siellä positiivisella puolella, kun taas työnohjauksessa on aina haaste mukana.

Haistele ja tunnista tilanteet jo ennakkoon

Yrittäjiä Raitaniemi kehottaa tunnustelemaan ilmapiiriä yrityksessään hyvin herkästi.

– Ihanteellisinta olisi, jos tilanne ei pääsisi roihahtamaan, vaan siihen pystyttäisi tarttumaan jo viriämisvaiheessa.
Loistevalmennuksen asiakassuhteet ovat usein pitkiä.

– Mitään todellista ongelmaa ei ratkaista sormia napsauttamalla. Toisten kanssa on hyvä pitää prosessia yllä tapaamalla vaikka alkuun kerran viikossa, kun jonkun toisen tilanteessa kerran kuukaudessa riittää. Tapaamiskertojen määrä voi silti olla sama.

– Koen omaksi vahvuudekseni myös sen, että olen ollut jo pitkään alalla ja tunnistan tilanteen, jolloin asiakas on valmis jatkamaan omilla siivillään. Kun tarkoituksellisesti en pitkitä asiakassuhdetta, tiedän, että luottamus on saavutettu ja tarvittaessa voidaan tavata jälleen.

Kasvuyritys itsekin

Loistevalmennus on yrityksenä kasvuvaiheessa.

– Usein asiakkaani ovat kasvuyrityksiä. Nyt vuodenvaihteen tienoilla havahduin, että hyvänen aika, tässä ollaan itsekin kasvun tiellä.  Siihen sysäykseen vaadittiin tosin matalapainetta ja hätä omasta jaksamisesta.

– Toinen lapsistani sairastui vakavasti viime vuonna. Prioriteettini on ollut ja on edelleen lapsissani. Toisaalta, en voinut jättää asiakkaitanikaan pulaan. Siitä alkoi tapahtumavyyhti, joka päättyy huojentuneeseen liikutukseen.

-Ihmeellisellä tavalla aloin saada apukäsiä, kun tilanne sitä todella vaati. Nyt meillä on Loistevalmennuksessa yhteensä viiden työnohjaajan tiimi. Välitän siis näiden neljän muun palveluja myös. Ja lapsenkin tilanne alkaa helpottaa, Raitaniemi hiljentyy kertomaan.

Oma kokemus on myös tuonut mukanaan uuden asiakaskunnan.

– Omien erityisieni kanssa olen joutunut opettelemaan erilaista kommunikointia. Se on tuonut asiakkaikseni myös maahanmuuttajia.

Haastattelun lopuksi Raitaniemi kokoaa ajatuksensa ja arvonsa yhteen lauseeseen.

– Olen oppinut ja minua on opetettu luottamaan elämän kantamiseen.

Nuorella yrittäjällä somemarkkinointi hallussa

Moni facebookin käyttäjä on nähnyt uutisvirrassaan tuhansia tai kymmeniä tuhansia tykkäyksiä ja satoja kommentteja keränneitä Puutyö Salosen arvontapostauksia.

– Sitä hommaa on tehty tosissaan jo pitkään. Eikä se toki aluksi onnistunutkaan. Mutta sitten vaimon kanssa hoksattiin, mikä on kupletin juoni ja tässä ollaan, Otto Salonen kertoo.

Tällä hetkellä Puutyö Salosen facebook-sivuista on tykätty hieman alle 50 000 kertaa. Tarkalleen ottaen tykkäyksiä on 49 635 kappaletta. Viimeisin arvontapostaus on kerännyt vajaassa viikossa 6700 tykkäystä ja 5500 kommenttia.

– Meidän tilauksistamme 95% ohjautuu facebookin kautta verkkokauppaan. Ei siis ole yhdentekevää, miten markkinoimme somessa. Se taitaa olla hyvä yrittäjän kuin yrittäjän muistaa. Siellä piilee valtava potentiaali, vaikka nykyisin somemarkkinointi ei ole lainkaan niin ”helppoa” kuin vielä pari vuotta sitten, Salonen kertoo havainnoistaan.

Erilainen toimiala

Puutyö Salosen läpimurtovuosi oli viime vuonna.

– Meillä kasvoi työtuntimäärät ja tilaukset. Nyt tilanne on sellainen, että minulla on yksi työntekijä ja toiselle olisi heti paikka. Meillä itse asiassa oli paikka julkisessa haussa juuri hiljattain ja siihen tulikin hakemuksia, mutta sopivaa ei löytynyt.

– Kriteerinä se, että puusepän tulisi olla myös pintakäsittelytaitoinen, on ilmaisesti haaste. Ihmettelen, missä tekijät ovat, kun Poristakin valmistuu molempia vuosittain, Salonen huhuilee kentälle.

Salosen verstaassa Porin Kyläsaaressa valmistuu oman malliston huonekaluja tilausten perusteella sarjoissa.

– Me valmistamme esimerkiksi pöydän jalkoja valmiiksi varastoon, jolloin asiakkaan tilaama pöydänkannen koko tehdään vasta tilauksen tultua. Näin saamme nopeutettua toimituksia. Kaikki valmistetaan tietyllä tapaa sarjoissa, puuseppä selventää.

Tilausmääristä kertoo hyvin esimerkiksi uuden malliston Kajo-sohvapöytä. Se tuli myyntiin lokakuussa. Neljän kuukauden aikana myytiin noin 60 pöytää. Asiakkaat ovat Salosen mukaan ympäri Suomea Sodankylästä Lappeenrantaan ja takaisin. Puutyö Salosen liikevaihto liikkuu noin 100 000 euron tietämillä.