Porin Nuori yrittäjä 2017

Porin Nuori yrittäjä 2017

17.2.2017 | Uutinen | Teksti: Elina Wallin | Kuva: Aleksi Rimpiläinen

Tämän vuoden Porin Nuoreksi yrittäjäksi on palkittu Karhu Sähkö Oy:n Jani Häkkinen. 33-vuotias mies on perustanut yrityksensä lähes kahdeksan vuotta sitten ja työllistää nykyisin vakituisesti kuusitoista sekä väliaikaisesti viidestä kymmeneen asentajaa.

– Alkujaan ei ollut tarkoitus muuta kuin saada itselle leipä pöytään, Häkkinen toteaa. Toisin kuitenkin kävi.

Kokemusta ulkomailta

Jani Häkkinen oli sekä palkkatöissä että yrittäjäksi ryhdyttyään ulkomaankomennuksilla
muutamia vuosia.

– Tein teollisuuden automaatioasennuksia todella monessa paikassa kuten Etelä-Koreassa, Kiinassa, Intiassa, Venäjällä, Ranskassa, Saksassa ja Ruotsissa.

– Kun työt alkoivat lisääntyä, piti ottaa lisää miehiä töihin. Aloittaessani yritystoimintaa minulla oli kolme asiakasta, hän muistelee nyt.

– Ei sitä siinä kohtaa ajatellut, että nyt tässä ollaan työllistävä yrittäjä. Jotta hommat saatiin tehtyä, tarvittiin lisää tekijöitä. Halusin ja haluamme edelleen palvella asiakasta.

Tällä hetkellä Karhu Sähkön palkkalistoilta komennustöissä Venäjällä on yksi työntekijä. Yrityksen liikevaihto on kasvanut perustamisestaan lähtien vuosittain 30-50 prosenttia.

Laaja palveluverkko

Karhu Sähkön palveluihin kuuluu aivan perinteisten sähkötöiden lisäksi talotekniikkaan liittyvät sähköpalvelut, teollisuuden tuotantolaitteiden asennus-, huolto- ja kunnossapitopalvelut, automaatio-, instrumentointi ja robotiikka-asennusten lisäksi käyttöönotto- ja suunnittelupalvelut.

Laajasta tarjonnasta voi päätellä asiakkaiden olevan pääasiassa yrityspuolella.

– Kyllä. 90% asiakkaistamme edustaa teollisuutta ja loput 10% talotekniikkaurakointia.

Tämä onkin yksi Karhu Sähkön palkintoperusteista, lisäksi hyvä asiakastyytyväisyys, laatujärjestelmä ja kasvuhakuisuus painoivat vaakakupissa.

Ammattimiehet, ho hoi!

Jani Häkkinen yhtyy laajaan joukkoon, joka peräänkuuluttaa ammattiosaajia.

– Kyllä se on myönnettävä, että ammattitaitoista väkeä ei paljon markkinoilla liiku. Itselläni on ollut siinä mielessä hyvä tilanne, että olin vuosia kentällä pyörimässä ennen omaa firmaa. Tunnen kaverit ja tiedän heidän osaamisalueitaan. On ollut helpompaa palkata itselle väkeä töihin.

Henkilökuntaansa Häkkinen kehuukin vuolaasti.

– Kasvun edellytyksenä on hyvä ja luotettava henkilöstö. Edustan itse sitä koulukuntaa, joka haluaa keskustella asiakkaan kanssa. Aina tulee jotain ongelmia ja niistä toden totta selviää keskustelemalla. Mykkäkulttuuri on historiaa. Avoimuus on tärkeää.

– Alallamme on paljon muuttuvia tekijöitä, eikä kaikki ole aina itsestä kiinni. Juuri silloin myös asiakkaan pitää tietää, missä mennään.

– Työntekijämme ovat sisäistäneet myös tämän, Häkkinen kiittelee.

Porin Yrittäjät ry. on palkinnut nyt neljännen kerran Porin Vuoden nuoren yrittäjän sekä Vuoden yksinyrittäjän (juttu toisaalla tässä lehdessä). Palkitut löytyvät vuosittain jäsenkyselyn perusteella, jonka joukosta hallituksen tukiryhmä varapuheenjohtaja Jukka Hurrilan johdolla teki lopullisen valinnan.