Hyvät vuodet kantaa – Vuoden Yksinyrittäjä 2020

Hyvät vuodet kantaa – Vuoden Yksinyrittäjä 2020

28.4.2020 | Uutinen | Teksti: Elina Wallin | Kuva: Aleksi Rimpiläinen

Porin Vuoden yksinyrittäjä on tänä vuonna Olli Nuorsaari Mainosmasiina Oy:stä. Nuorsaarella on pitkä kokemus alalta, mutta suurkuvatulosteet eivät olleet lapsuuden haaveammatin keskiössä. –Minusta piti tulla luokanopettaja, Nuorsaari sanoo ja vilkaisee lempeästi vieressä hääriviä omia tyttäriä, jotka ovat poikenneet toimistolle välipalalle.

Harrastuneisuudesta kouluun ja töihin

– Mä tykkäsin touhuta lasten kanssa ja olin saanut jostain päähäni, että haluan luokanopettajaksi, Nuorsaari valottaa taustojaan.

– Hain sinnikkäästi opiskelemaankin, mutta aina se jäi kiinni kirjatenteistä, hän hymähtää.

Opiskelemaan kuitenkin piti päästä ja onneksi elettiin aikoja, jolloin digitaaliset laitteet olivat jo saatavilla.

– Me tehtiin kaveriporukan kanssa kaikenlaisia vi-deoita ja kuvattiin paljon. Viimeisellä kerralla OKL:ään hakiessa piti sitten pakon edessä hakea jonnekin muuallekin. Satakunnan Ammattikorkeakoulussa oli silloin medianomin tutkintolinja, jonne hain ja pääsin sisään.

– Harrastus ikään kuin jatkui ja sai syvyyttä koulun-penkillä. Valmistumisen aikaan tein pitkän työharjoittelun TV Tampereella, mutta jo ensimmäisten viikkojen jälkeen puhalsi muutoksen tuulet. Koko tekniikan puoli irtisanoutui ja he perustivat oman firman.

– Silloin oli kaksi vaihtoehtoa. Joko jäädä TV Tampereella tai jatkaa matkaa uuden yrityksen alla. Valitsin jälkimmäisen täysin intuitiivisesti.

Kohti suurkuvatulosteita

Puolen vuoden harjoittelun jälkeen oli selvää, että muutosta on jälleen luvassa.

– Samassa firmassa oli kaveri, jolla oli yritys suur-kuvatulosteiden kanssa. Hän kysyi, lähtisinkö myyntimieheksi Helsinkiin messuille ja minähän lähdin, Nuorsaari kuvailee uransa ensiaskelia.

– Änkesin hänelle sitten messujen jälkeenkin hommiin. Tein ihan kaikkea ja yhtenä päivänä esimies toi nipun käyntikortteja mun nenäni eteen ja sanoi, että soittelet tosta. Niin minusta tuli myyntimies.

Kohti omaa yrittäjyyttä

Olli Nuorsaari teki alan töitä kaikkiaan kahdeksan vuotta ennen oman yrityksensä perustamista. Nyt seitsemän vuotta Mainosmasiinan puikoissa häärinyt mies toi perheensä takaisin Poriin jo 2007 ja jatkoi vielä työnantajansa palveluksessa Porista käsin kuusi vuotta.

– Oli se aikamoista ajelemista. Valtatie 11 tuli tutuksi. Ennen omilleni siirtymistä perustimme sivukonttorin Poriin, josta tein myyntityötä. Kunnes lopulta, erinäisten vaiheiden jälkeen alkoi oma yrittäjätaival kiinnostaa.

– Aloitin 2013 ensin toiminimellä ja sitten jonkun ajan kuluttua yhtiömuoto muutettiin osakeyhtiöksi. Siinä samassa hässäkässä siirryin kotitoimistosta omaan toimitilaan. Silloin tuntui siltä, että oma toiminta ikään kuin nousee jollekin ihan uudelle tasolle, Olli Nuorsaari pohtii.

Alusta saakka Mainosmasiina on tarjonnut asiak-kailleen kaiken kokoisia painotuotteita käyntikorteista suurkuvatulosteisiin. Nuorsaaren asiakkaat ovat pääosin Satakunnan alueella, mutta yhtäkaikki myös pääkaupunkiseudulla ja muualla Suomessa.

– Ei ole mitään ongelmaa tuottaa palveluja ympäri maata. Joka paikkaan saadaan asiakkaan tarpeita vastaava alihankintaverkosto, Nuorsaari kertoo.

Käytännössä Olli Nuorsaari tekee edelleen sitä, minkä parhaiten osaa eli myyntimiehen työtä.

– Olen saanut rakennettua hyvän alihankintaverkoston kaikenlaisiin tehtäviin ihan sieltä painamisesta lähtien. Hiljattain verkostoon on liittynyt muutama uusi asentaja teippauksiin.

– Niin isoa tai pientä tuotantoa ei olekaan, ettei työtä pystyttäisi tekemään.

Siitä kertoo myös yksi Porin Yrittäjien palkintoperusteluista, jossa sanotaan Mainosmasiinan olevan erittäin kannattava ja kasvava yritys omalla toimialallaan.

Hyvät vuodet kantavat nyt tämän vallitsevan koro-nakriisinkin yli, Olli Nuorsaari sanoo luottavaisesti.